© 2018 Minden jog fenntartva

MUNKÁINK

III. Velencei-tavi Ütős Fesztivál 2018

Buli, fergeteg, ritmus és mosoly - a Velencei-tó közösségi fesztiválja harmadik alkalommal.

Az ötletgazda és szervező csapat:

Ferencz Klára - arculat, design és minden is:)

Gróf Róbert - arculat, design

Németh Zoltán - sajtófőnök

Ölvedi Gábor - művészeti vezető

Pethes Adrienn - főszervező

 

Dobokkal és ütőhangszerekkel tarkított zenei forgatag, amiben a témát populárissá téve továbbra is a közösségi élményre építünk: gyakorlatilag minden generációt megszólítva - egyetlen rendezvény ölelésében. A ritmus, az ütősök adják a dinamikát,a program sokszínűsége generálja a kulturális „többlettartalmat”. A balkán, roma, japán, metal folk és sok meglepetésprogram mellett napközben kiemelt figyelmet fordítunk a családok, nyaralók szórakoztatására.

 

Mindemellett fontos nekünk, hogy lehetőségeinkhez mérten akadálymentessé tegyük rendezvényünket siketek, vakok és kerekesszékesek számára.

Hagyományok Aranyháza 2018-2020

"Hagyományok Arany Háza - népművészeti programok óvodától gimnáziumig" címmel indul útjára egy nyertes EFOP pályázati programsorozat Gárdony térségében.

Gárdony Város Önkormányzata és a Látótér Alapítvány együttműködésében megvalósuló programsorozat 2 éven keresztül biztosít magas színvonalú népművészeti, néprajzi programokat gyerekek számára.

Művészeti vezető:

Gulyás Anna - kutúrantropológus, zenész, kutató

Values in Action 2018 - Módszermegosztó konferencia és műhelymunka

A Látótér Alapítvány két éves projektje egy nemzetközi tanulási partnerség volt, a következő külföldi szervezetek együttműködésben:

  • Fundacija Atalaya (PL),

  • Ljudcka Univerza Radovljica (SLO),

  • Universidade do Porto - Arte e Design para o Espaço Público (PT)

A projekt célja olyan progresszív, érték teremtő és közvetítő módszerek megosztása, amelyeket az ifjúsági, szociális munka során hasznosíthatóak.

 

A konferencia célja, hogy képet adjon a két éves együttműködés eredményeiről, a megismert módszereket bemutassa, egyben lehetőséget teremtsen hazai szakmai és partneri együttműködések létrejöttére. A konferenciára itt regisztrálhatsz.

Időpontja: 2018. április 14.,szombat, 10:00-16:00 óra

Helyszíne: Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ

Values in Action 2017 - Methods Exchange

Erasmus + program keretében 2017 októberében negyedik, egyben utolsó állomásához ért “Értékek akcióban” - VIA-ME - Values in Action – Methods Exchange) címmel egy 4 ország közreműködésével kialakított program.

A program célja olyan jó gyakorlatok és innovációk megosztása, melyek az élethosszig tartó tanulás gondolatkörében a minőségi ifjúsági munkát célozzák.

A résztvevő országok Lengyelország mellett, Portugália – a Portói Egyetem kulturális és kortárs művészeti eszközökkel dolgozó szervezete a Transforma, Szlovénia (LUR – Felnőttképzési központ) és Magyarország részéről a Látótér Alapítvány, mely innovatív módszerként ebben a programba fotóművészeti és egyéb művészeti, önismereti eszközöket emelt be.

A magyar program ötletgazdája és trénere Hauer Szilvia és Pethes Gábor és voltak. 

Háry János 2017 - Zenés kavalkád a Kodály évfordulóra

Zenés kavalkád a zenei világnap alkalmából,

 

Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából. Hatalmas összefogás, melyben együttműködött Mohai Judit zenepedagógus víziója nyomán Gárdony Város, a környék általános iskolái és óvodái, A Felhő Csoport és a Látótér Alapítvány.

 

A díszletet Ferencz Klára tervezte és készítette.

A logót és a vizuálokat Gróf Róbert tervezte.

Gárdonyi Diákok Belgiumban 2017 nyár - Let the magic happen

"Culture for all" egy ifjúsági csere melynek keretein belül 2017 nyarán 5 fős magyar csapatunk jutott el Belgiumba. Itt 8 napot töltöttekk el másik 3 résztvevő ország csapataival együtt. A házigazda belgákon kívül részt vett egy 6 fős spanyol és egy szintén 6 fős szlovén csoport. Csodálatos helyen, egy kastély szomszédságában voltak elszállasolva a többi országgal együtt.

 

A helyszínen különböző témájú work-shopokon vettek részt amelyek mindennap más ország színeiben kerültek megrendezésre.

 

Természetesen a gárdonyi csoport is megtartotta a saját foglalkozását így egy napra a szervezők szerepében is kipróbálhatták magukat

 

Valamint voltak olyan napok mikor kicsit közelebbről megnézhették Belgiumot és elvitték őket egy-két közeli városába.

Gárdonyi Tanoda 2016-2018

2017. januárjában indult útjára tanoda programunk, melynek keretében délutáni foglalkozásokkal segítjük a hátrányos helyzetű gyerekek iskolai tanulmányait elsősorban képességfejlesztő programokkal, de még inkább azzal, hogy a tanuláshoz való pozitívabb viszony kialakulhasson, Munkánk középpontjában művészeti eszközök állnak.

Szakmai megvalósítóink:

  • Ali Dorottya

  • Bakos Magdolna

  • Ferencz Klára

  • Pethes Gábor

  • Suha Klára

A Gárdonyi Tanoda történéseit saját Facebook oldalán követhetitek.

Erasmus+ programok, együttműködések 2014-

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja.

 

Az elmúlt években több Ifjúsági cserét nyertünk és bonyolítottunk, Trash-Formers, Migratology, Re.Marketable címmel, melyeket az agárdi Gesztenyéskert Civil Közösségi Tér-ben, Alapítványunk székhelyén valósítottunk meg.

 

További számos programban pedig együttműködő partnerként helyi diákok eljutottak Lengyelországba, Szlovéniába, Portugáliába, Németországba, Finnországba, Romániába. Egyelőre :)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now